Temelia unei lumi mai bune se află în fiecare dintre noi!

Mă număr printre milioanele de tineri care se află la începutul drumului pe care l-au desenat cu propriile fapte și decizii. Pe măsură ce timpul trece suntem puși față în față cu tot mai multe bifurcații ale unui drum care odinioară părea cât se poate de simplu: exista situația în care erai un copil cuminte sau nu, silitor sau nu, răbdător sau nu să devii un adult care-și permite luxul să-și aleagă ora de culcare sau de a-și cumpăra orice jucărie dorește. Deși imaginația copiilor este nemărginită, niciunul dintre noi, nu și-a imaginat vreodată câți adulți își permit jucării și câți adulți visează să se mai poată culca la ora 9 seara…

La școală am fost un copil silitor și cuminte. Am fost crescută cu ideea că lumea este a oamenilor deștepți, cu o pregătire intelectuală solidă. Am ținut la aceste idei, mergând pe principiul că orice aș face, ar fi pentru mine și că lucrurile care nu se fac la timpul lor, rămân pierdute pentru totdeauna. Însă cum spuneam, pe măsură ce timpul trece, oportunițățile se nasc pentru a fi decimate de către deciziile noastre, rămânând în picioare cea mai puternică oportunitate care deschide un nou drum.

Ne găsim într-o lume gri, unde nimeni nu se deosebește de nimeni, unde tuturor le este implantată ideea că trebuie să obțină BANI.

Cine mai crede în ideea că suntem diferiți? Cine mai are credința că își poate îndeplini visurile? Mă refer la visurile autentice, proprii fiecăruia dintre noi, nu ale unei umanități false și gri! Un pictor nu poate deranja un polițist, un contabil nu poate deranja un sculptor, un primar nu poate deranja un preot. Teoretic. Pot fi considerată  proastă, naivă sau cine mai știe cum, dar refuz să înțeleg de ce nu avem loc cu toții pe acest Pământ…

Sunt conștientă de faptul că omenirea este controlată și manipulată. Fiecare individ în parte nu poate controla rata natalității sau a șomajului pe glob, nu poate înlătura foametea și bolile din lumea a III-a, nu are acces la tratamente ce pot vindeca boli și viruși ce decimează populația. Dar fiecare individ în parte poate lupta pentru libertatea de a alege între a fi un adult „cuminte” sau nu, muncitor sau nu, răbdător sau nu să parcurgă drumul spre viața la care visează.

Consider că educația ar trebui să ne umanizeze mai mult și să ne sălbăticească mai puțin. Să ne ajute să ne descoperim acel ceva ce ne face deosebiți față de cei de lângă noi. Creștem cu ideea adânc implantată cum că viața e grea, oamenii sunt răi și că doar cei puternici câștigă. Se urmărește o călire precoce a următorilor războinici care urmează să lupte într-o junglă împotriva rasei lor. Cum te poate răni floarea unui florar, cântecul unui cântăreț sau performanța unui sportiv? Când ai putea în schimb să cânți victoria unui sportiv oferindu-i o floare!

Iată-ne prinși în lupta crâncenă a lumii în care trăim, unde se calcă peste cadavre pentru a obține o fericire, care de fapt, văzută de aproape nu este altceva decât  o dependență halucinantă.

Fericirea este acel lucru unic ce ne taie răsuflarea, ne face să simțim că viața nu e banală, gri și rece și ne dă libertatea să trăim clipa într-un mod unic, SPECIFIC DOAR NOUĂ ÎNȘINE!

Asta nu are nimic de a face cu fantomele după care alergăm. Veți zice acum că fiilor noștri nu le pasă de răsuflarea nostră tăiată ci de pâinea de zi cu zi și de educația care e din ce în ce mai scumpă. Cu toate astea noi prin faptele noastre creăm universul în care trăiesc copiii noștrii, noi le pregătim lumea, noi le netezim drumurile, noi le insuflăm omenie sau sălbaticiune în suflete.

O gură ce zace mută uită să vorbească. Un suflet nehrănit pentru că gura e prea ocupată să înfulece, se stinge și lasă în neștire o carcasă fără cap și fără sentimente să facă umbră Pământului degeaba…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s