The Patriot

La începutul revoluţiei americane, Benjamin Martin (Mel Gibson) este un veteran al războiului dintre francezi și indienii din Carolina de Sud. După ce a rămas văduv și-a dedicat viața creşterii celor şapte copii. Știe ce înseamnă războiul, de aceea face tot ce îi stă în putință să evite războiul cu Marea Britanie ce bătea la ușă.

Cu toate astea, se trezeste aruncat în mijlocul Războiului Civil american, secat de durere după ce și-a privit neputincios membrii familiei sfâşiate cu sălbăticie de forţele britanice.
Neputând să ignore ce s-a întâmplat recrutează un grup de voluntari, inclusiv pe fiul său, patriot idealist, Gabriel (Heath Ledger), pentru a ridica armele împotriva britanicilor. În lupta de a proteja libertatea familiei şi independenţa ţării sale, Martin descoperă  dorința de răzbunare şi dragostea pentru familia și pentru patria sa.

Este un film zguduitor și profund. L-am văzut o singură dată, nu pentru ca nu îmi place (filmul este o capodoperă) ci pentru că e genul de film pe care îți e frică să-l revezi. Dar mi-aș dori să-l revăd cât de curând. Cândva când imi voi face curaj 🙂

Reclame

Un gând despre „The Patriot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s