Puterea mulțimii

Admir oamenii ambițioși, hotărâți, care-și mențin motivația vie și fierbinte în suflet și luptă pentru cauza lor. Este un lucru extraordinar să trăiești printre astfel de oameni și este cu atât mai minunat când acești oameni își unesc forțele și luptă împreună.

Mi-am petrecut dimineața la televizor, urmărind lupta unor astfel de oameni. Doar că oamenii pe care i-am văzut eu au transformat aceste calități în refulare, în furie și în violență. Este vorba de grupurile de oameni ieșiți în stradă pentru a protesta împotriva guvernării, dar care au confundat în București protestul cu vandalismul.

Voi trece peste întrebarea: „De ce au produs stricăciunile respective orașului în care trăiesc?” când, de fapt marea lor problemă era conducerea țării, iar reparațiile se vor face din banii publici, trecând la a doua întrebare: „Dacă dărâmăm un zid, ce construim în locul său?”. Și aici mă întreb dacă speranțele protestatarilor și lumina pe care o caută se află într-un om de pe acest Pământ, care să și existe în prezent, totodată să fie dornic și capabil să creeze un Paradis din România… Oare toți acești oameni care visează la o schimbare luptă împreună pentru o cauză nobilă sau pentru una inexistentă?

proteste in bucuresti Sursa Foto: www.bzi.ro

Un gând despre „Puterea mulțimii

Lasă un comentariu