In Time

“In Time” este o metaforă a realității noastre, unde timpul se scurge odată cu cheltuielile făcute și în final, cu viața. Moneda de schimb nu mai este banul, ci timpul. Este o lume ideală în care oamenii sunt programați genetic să rămână, fizic vorbind, la vârsta de 25 de ani, urmând ca după împlinirea acestei vârste să supraviețuiască doar cu “zestrea genetică” de un an, pe care o puteau înmulți muncind, prin moșteniri sau alte practici cunoscute și azi.

Așadar vorbim despre o lume în care ești liber să-ți trăiești timpul, ca la 25 de ani, condiționat însă de zona natală, care aduce cu sine fie un paradis, fie pentru mulți, un blestem.

4 gânduri despre „In Time

    • Ideea e sa luam partea buna a tuturor lucrurilor din jurul nostru. Si, dupa parerea mea, filmul asta aduce o pata imensa de lumina in „misterul nefericitilor din toata lumea”. Iar pentru cei mai ignoranti, pune, macar niste semne de intrebare…

  1. L-am vazut tarziu, recunosc. Dar metafora ceasului ce- si scurge existenta nu rste totul. Filmul subliniaza interventia nelegitima a co- umanilor nostrii asupra dreptului indiscutabil al fiecaruia la viata, la timp.

Lasă un comentariu